Haydi Türkiye Bisiklete
Table of Contents
BİSİKLET KULLANIMINI TEŞVİK İÇİN FİNANSMAN DESTEĞİ
Haydi Türkiye bisiklete. Bisiklet kullanımını teşvik etmek için finansman desteği geliyor. 2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’na göre, Bisiklet Yolları Yönetmeliği çerçevesinde 1000 kilometre uzunluğundaki kent içi bisiklet yolu projelerine finansman desteği verilecek. Belediyelerden gelecek taleplere göre bisiklet paylaşım projeleri hayata geçirilecek. Türkiye’de Bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla Finansal Destek mekanizmaları hayata geçirilecek, bisiklet paylaşım sistemleri kurulacak.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan şehir içi yollarda bisiklet yolları, bisiklet istasyonları ve bisiklet park yerleri tasarımına ve yapımına dair yönetmelik sayesinde bisiklet kullanımında yaşanacak artışla karbon emisyonunun da azalacağına dikkat çekiliyor.
ŞEHİRLERE BİSİKLET YOLLARI GELİYOR
Bisiklet kullanımını teşvik için finansman desteği kapsamında, kent merkezlerinde tarihi ve kültürel cazibe noktalarıyla alışveriş bölgelerinde motorlu taşıtlardan arındırılmış yaya bölgeleri oluşturulacak. Çevre Dostu Sokak Projesi çerçevesinde toplam 12 kilometre uzunluğunda motorlu taşıtlardan arındırılmış bölgeler hayata geçirilecek.
Kent içi ulaşımda Trafik sıkışıklığına bağlı olarak ortaya çıkan zaman kaybı, yakıt tüketimine bağlı çevre kirliliği ve gürültü kirliliği sorunlarının asgariye indirilmesi için ülkede toplu taşımanın ve motorsuz ulaşım türlerinin kullanımı teşvik edilecek. Ayrıca bunların geliştirilmesine yönelik yatırımlar arttırılacak. Böyle olunca Haydi, Türkiye Bisiklete.
SAĞLIK İÇİN HAREKET, HAREKET İÇİN BİSİKLET
Son dönemde tüm dünya ülkeleri hem çevre hem de insan sağlığı için bisiklet kullanımına yoğunlaşıyor. Bugün bir yolcu doğaya araçla 271, otobüsle 101 gram karbon salıyor. Bisiklet kullanıcıları ise kilometre başına sadece 21 gram karbon emisyonu üretiyor. Özellikle yakın mesafelerde bisiklet kullanımının artması; karbon emisyonlarını azaltıyor, obeziteyi önlüyor ve daha gürültüsüz şehirlerde yaşamaya imkân sağlıyor.
Sosyal alandaki olumlu katkılarının yanı sıra bisiklet kullanımın yaygınlaşması Türkiye gibi petrol benzeri yenilenemez kaynakları ithal etmek zorunda olan ülkeler için büyük bir tasarruf ve dış ticaret açığını azaltmak anlamına geliyor. Aynı zamanda bisiklet, insanın çevresindeki güzellikleri ve yenilikleri görmesinin yanı sıra etraftaki düzensizliği ve kirliliği fark etmesini de sağlıyor. Bisiklet kullanımını teşvik için finansman desteği ile sağlıklı bir yaşam, daha yaşanabilir şehirler ile temiz bir çevre hedefleniyor. Haydi Türkiye bisiklete.
Sizlerde Haydi Türkiye Bisiklete hakkındaki gözlem, bilgi ve tecrübelerinizi yazımıza yorum yaparak paylaşımda bulunabilirsiniz.