Çarşamba, Nisan 24, 2024
AKTİVİTELERGezi Günlüğü

Suuçtu Şelalesi

SUUÇTU ŞELALESİ – MUSTAFAKEMALPAŞA

Suuçtu şelalesi yaz mevsiminde serin havası ile tam bir temiz hava deposu. Bursa İli Mustafakemalpaşa İlçesi sınırları içerisinde yer alan şelale yazın sıcağından bunalanlar için serin ve temiz havası ile Bursa’nın gizli kalmış bir cenneti.  Mustafakemalpaşa İlçesine 17 km uzaklıkta Çataltepe mevkii, Muradiye sarnıç köyü yakınlarında, Karadere üzerinde yer alan şelale, Karadeniz fay hattının çökmesi ile oluşmuş ve 38 metre yüksekliğe sahiptir. Bir çok doğal güzelliğe sahip bu bölgenin geçmişteki adı Krimasti’ymiş. Krimasti ismi Kirmastarya adında zengin bir Rum kadının isminden geldiği söyleniyor.

Suuçtu Şelalesi gezilecek yerler

Özellikle son yıllarda ziyaretçi sayısını arttıran şelale, Belediyenin yaptığı yeni düzenlemeler ile adeta yeniden gün yüzüne çıkmaktadır.  Dört mevsim kendine has doğal güzellikleri ile de öne çıkan bu şelalenin sıcak yaz aylarında yanına yaklaştığınızda, o çağlama sesinin yanında, suyun uçarak vücudunuza dokunduğunu hissediyorsunuz.  38 metre yükseklikten dökülen şelalenin suyu gerçekten de uçuyor.

Suuçtu Şelalesi gezi rehberi

464 metre rakıma sahip şelalede, suyun bol ve en gür aktığı zamanlar ise Şubat ve Mart aylarıdır.  Bu aylarda eni 30 metre genişliğe kadar ulaşan şelale tek parça halinde göle dökülmektedir. 38 metre yükseklikten coşku ile akan şelalenin şırıltılı sesi yanında kış aylarında önünde oluşturduğu gölet ayrı bir güzelliktedir. Bursa ili tabiat güzelliklerinden biri olan şelale, dört mevsim ziyaret edilebilecek, doğal  güzellikleriyle kendine hayran bırakacak niteliktedir.

Gezi alanı ve piknik yeri olarak tercih edilen şelale etrafını saran kayın ağaçları arasında ziyaretçilerini ağırlamaya devam etmektedir. Özellikle hafta sonları kalabalık olan şelalede boş piknik masası bulamayabilirsiniz.  Şimdi de bu doğa harikası yere nasıl gidilir, neler yapılır, nerede kalınır gelin bunlara bir göz atalım.

Suuçtu Şelalesi

SUUÇTU ŞELALESİ’NE NASIL GİDİLİR?

Bursa İli, Mustafakemalpaşa İlçesi, Muradiye sarnıç Köyü, Çataltepe mevkii, Karadere üzerinde yer alan Suuçtu Şelalesi Bursa Merkeze yaklaşık 100 Km mesafededir.  Özel aracınızla Bursa’dan Balıkesir yönüne ilerlerken 80 km sonra Karacabey Harası At Çiftliğini, devamında Mustafakemalpaşa tabelalarını göreceksiniz.  Mustafakemalpaşa İlçesinden Kayabaşı köyü yönüne ilerleyip Muradiye sarnıç köyü içerisinden geçerek şelaleye ulaşabilirsiniz.  Toplu taşıma araçlarını kullanarak şelaleye ulaşım, Arabayatağı İstasyonu-Saitabat güzergahında D/19 belediye otobüsü ya da Arabayatağı İstasyonu-Osmaniye güzergahından D/20 numaralı belediye otobüsüyle sağlanmaktadır.

2016 yılı mayıs ayına kadar şelaleye giriş için ücret ödenmezken, bu tarihten sonra araçla girişler ücretli oldu. Şelale giriş ücreti kişi başı 3,50 TL, motosikletler için 5,00 TL, pick-up, kamyonet, otomobil için 10,00 TL,  midibüs için 52,00 TL,  otobüsler için ise 94,00 TL ücret alınmaktadır.

Suuçtu Şelalesi Nerede

SUUÇTU ŞELALESİ’NDE NELER YAPILIR?

Tam olarak doğa ile baş başa kalacağınız şelale bölgesinde;

  • En sıcak yaz günlerinde bile şelale’den uçuşan su tanecikleri ile serinleyebilirsiniz,
  • Şelale alanında ki masalarda piknik yapabilir, hatta mangal keyfi bile yapabilirsiniz,
  • Bu doğa harikası yerde çadır kamp yapabilirsiniz,
  • Şelaleden iç kısımlara doğru ilerlediğinizde ormanlık alanlarda doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz,
  • Fotoğraf tutkunu iseniz burada dört mevsim manzara fotoğrafları çekebilirsiniz,
  • Bölgedeki buz gibi suda yetişen işletmedeki alabalıklar ile kendinize bir alabalık ziyafeti verebilirsiniz,

 

Suuçtu Şelalesi Giriş Ücretleri

SUUÇTU ŞELALESİ ÇEVRESİNDE NELER YENİR?

Suuçtu Şelalesi nde görsel ziyafetin yanında piknik yapmak isteyenler için de ahşap masalar bulunmaktadır. Bu doğal ortamda en güzel yapılacak şey, şelale alanındaki piknik masalarından faydalanılarak mangal yapmaktır. Yok hazırlıksız geldim derseniz şelaleye giden yol üzerinde bulunan kahvaltı yada et mangal lokantalarından yada alabalık tesislerinden faydalanabilirsiniz.   Altınkasap Şalale Et Mangal Sosyal Tesisleri için TIKLAYIN

Suuçtu Şelalesi

SUUÇTU ŞELALESİ ÇEVRESİNDE NEREDE KALINIR?

Bu tabiat harikası yeri görmek için geldiğinizde şelale alanında konaklamak için  bungalov ev, dağ evi ve ahşap ev gibi konaklama imkanları bulunmamaktadır. Ayrıca tabiat parkı içerisinde kamp yapılmamaktadır. Dileyenler günübirlik çadır kurabilir ancak konaklamalı kamp yasaktır. Suuçtu şelalesi doğayla iç içe olmak isteyenler için bulunmaz bir fırsat olup, kalabalık ve karmaşadan uzaklaşarak doğanın sessizliğini dinleyebileceğiniz harika bir yer. Bunun dışında Mustafakemalpaşa ilçesindeki otellerde konaklayabilir, ilçe ve çevresini geze bilirsiniz. 

1Hotel İşcen Konumu Tel: 0224.6135602

2Gülvardar Rezidans Otel Konumu,  Tel: 0224.6132091

3Hande Otel  Tel: 0224.6132345

 

Tarihi ve doğal güzellikleri ile göz kamaştıran Bursa’nın suuçtu şelalesi tabiat parkı, mesire yeri, piknik alanı ve doğal ortamı ile her gün ziyaretçi saysını arttırmaktadır.   Bu muhteşem doğa harikası yerin keyfini çıkartmak için vakit kaybetmeyin. Bu arada Mustafakemalpaşa’ya gelmişken tatlısının tadına da bakmayı ihmal etmeyin….

Sizlerde Suuçtu Şelalesi hakkındaki gözlem, bilgi ve tecrübelerinizi yazımıza yorum yaparak paylaşımda bulunabilirsiniz. 


Comments

comments

2 thoughts on “Suuçtu Şelalesi

  • çok güzel bir yermiş, umarım kısa zamanda ziyaret edebiliriz.

    Yanıtla
    • gezikent.com

      Doğayı sevenler için harika bir yer. En kısa sürede gezip görmeniz dileğiyle…

      Yanıtla

Bize Yazın

Gezikent sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et